Ölstugan Tullen – öl och mat

by stenbra

Ölstugan Tullen kan du njuta av en god svensk öl innan du beställer mat. En del av menyn ligger fast, sedan kan det variera. Den delen är olika beroende på årstid och den lokala kocken. Du får i alla fall alltid rejäl husmanskost med olika finesser serverade i en välkomnande miljö.

Snabbfakta om Ölstugan Tullen

VadEn pub-kedja 
TypHusmanskost
GrundareBröderna Mattias och Andreas Jakob
Uppstart2010 andra långgatan Göteborg
InriktningServerar enbart svenska ölsorter

Ölstugan Tullen – en ung historia

Ölstugan Tullen har funnits sedan 2010 då den startade i Göteborg på andra lång. Det var en dröm som de båda bröderna Mattias och Andreas hade. Att starta upp en pub med hemkänsla. Bara god svensk husmanskost skulle stå på menyn och endast svenska ölsorter rinna i kranarna.

Det har runnit mycket öl nerför struparna hos gästerna sedan dess. Konceptet med svensk öl, flera gästkranar och till det svensk husmanskost runt hundralappen tilltalar både en gourmand och en som är mindre bevandrad i matkulturens slingriga snårskog. Företaget har sedan starten utvecklats snabbt från pub till kedja. 

Ölstugan Tullen växer så det knakar

Det är inte så konstigt att ett ställe där du kan njuta av god svensk husmanskost till ett pris som din plånbok klarar av dag efter annan blir populärt och eftertraktat. När folk kommer från när och fjärran blir steget att öppna en ny pub i en annan del av staden inte så stort att ta. 

När något blir en succé pockar dessutom storstaden på. Lyckas man förtrolla stockholmare med Ölstugan Tullen och dess makalösa recept på framgång, ja då är saken klar. Kort därefter kan en expansion till andra städer ses. Fler och fler har blivit hemtama med att träffas ute och känna sig som hemma på Ölstugan Tullen.

Ölstugan Tullen Göteborg

När du behöver en god måltid i god vänners lag är det lätt att välja Ölstugan Tullen Göteborg. Den finns på flera platser i stan. Ölstugan Tullen Kville är också en välbesökt plats liksom den närmaste i Gamlestaden.  

Lite mer västerut ligger Ölstugan Tullen Majorna och innan dess hittar du en i Kålltorp, som ligger i östra Göteborg och en i Johanneberg som är lite mer centralt belägen. 

Ölstugan Tullen Wärdshuset

Mitt i centrala Göteborg, på självaste Avenyn, har en av ölpubarna blivit ett värdshus. Här kan man åtnjuta lunch samtidigt som man blickar ut över stadens paradgata och ser alla som passerar förbi. Ett ypperligt ställe att inmundiga sin lunch på till en kostnad som passar var och ens plånbok. 

På ett värdshus med pubkänsla samlas människor för att både äta och dricka i goda vänners lag, dag som kväll. Men den som går dit ensam kommer inte att känna sig ensam. Alla dessa ställen andas gemenskap. Här kan vem som helst slinka in på en bit mat eller filura lite över en öl. 

Ölstugan Tullen Mölndal

Strax söder om Göteborg ligger Mölndal. Även här har du tillgång till den populära Tullen, ölstugan, ölen och maten. Du behöver inte ta dig in till Göteborg för att få dig en måltid som värmer innanför västen och ger en skön känsla av att du är som hemma fastän du är ute och äter.  

Ölstugan Tullen Stockholm – Hornstull och Kungsholmen

Det är helt naturligt att fler städer vill ha ett koncept som vänder sig till alla slags människor. Är du i Stockholm kan du titta in på Ölstugan Tullen Hornstull eller den på Kungsholmen. 

Ölstugan Tullen – meny

Om du aldrig hittat till Ölstugan Tullen tidigare eller sett deras meny får du ett smakprov här:

  • Kalvköttbullar med gräddsås, rårörda lingon, inlagd gurka och potatismos
  • Tullens plocktallrik: Salami, lufttorkad skinka, ölkorv, skagenröra, brieost, prästost, marinerade oliver, picklade grönsaker, färskostkräm och fröknäcke
  • Panerad cheddarost med rostade rotfrukter och tartarsås
  • Krämig risotto på matvete, foccacia, rödlök, rosmarin
  • Vegansk kålpudding, kokt potatis, rårörda lingon, såssky
  • Matjessill med tillbehör
  • Havets wallenbergare, potatispuré, skirat smör, gröna ärtor
  • Halstrad lax, rostad blomkål, kokt potatis, dill, pepparrotssås

Ölen är svensk och köps från svenska bryggerier. Det finns några fasta sorter och så är det gästsorter i några kranar, som växlar hela tiden. Detsamma gäller menyn. Det innebär att du som gäst alltid har något nytt att smaka. Fast så är det ju det där med att man liksom får sina favoriter också.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!