Malte Gårdinger – en skådespelare för framtiden

by stenbra

Malte Gårdinger är ett namn som inte alla känner till. Men kanske är det bara en tidsfråga innan han blir en av Sveriges stora skådespelare eftersom rollerna bara blir fler och fler. Just nu är han dessutom aktuell med säsong två av tv-serien “Young Royals” som kommer ut i november 2022.

Snabbfakta om Malte Gårdinger

Född23 juli 2000
YrkeSkådespelare och artist (under namnet GIBBON)
FöräldrarMamma Karin Myrenberg och pappa Pontus Gårdinger
Spelat iYoung Royals, Sune i Fjällen, Sjukt Oklar, m.m.

TV-serien “Young Royals” med Malte Gårdinger

Malte hade haft ett gäng roller innan första säsongen av “Young Royals” kom ut under sommaren 2021, men aldrig tidigare hade hans filmer och serier fått en sådan spridning över hela världen. TV-serien med Edvin Ryding och Omar Rudberg i huvudrollerna tog världen med storm och fick beröm från många olika håll.

I serien spelar Malte August – en kunglig och skrytsam kille som är en del av toppskiktet på internatskolan Hillerska. Han är också syssling till Wilhelm. Wilhelm spelas av Edvin Rydberg och är en ung prins som börjar på samma skola.

Serien fick som sagt spridning över hela världen och blev prisad för hur den visade upp en på många sätt verklighetstrogen bild av tonåringar idag trots att den egentligen handlar om kungligheter. Dessutom väcker den många viktiga frågor kring bland annat HBTQ. Under Kristallen 2022 vann serien pris för årets unga dramaserie och årets program och i november 2022 kommer den andra säsongen.

Är Malte Gårdinger Santos i Sune i fjällen?

Efter succén med “Young Royals” visste helt plötsligt alla vem Malte var, och det började spekuleras kring vad mer han hade gjort. Bland annat var det många fans som såg likheter hos en av rollerna i Sune i fjällen, och mycket riktigt är det Malte som spelar även honom. Santos – den stora rivalen till Sune som vill ta Sofie ifrån honom, spelas alltså också av Malte Gårdinger.

Kanske har du funderingar kring vilka fler roller som Malte har gjort. Det finns många ställen där du kan känna igen honom, för han har medverkat i flera stora svenska produktioner med mer eller mindre framträdande roller. Här följer en lista över de filmer och serier och Malte har spelat i och vilka roller han har haft:

 • Sune i fjällenSantos 2014
 • #will – William – 2016
 • Fate – Johannes – 2017
 • Jordskott – Tonårskille – 2017
 • Sjukt Oklar – Yosef – 2020
 • Morden i Sandhamn – Vincent – 2020
 • Skitsamma – Ola – 2021
 • Gåsmamman – Kei – 2021
 • Young Royals – August – 2021
 • Lyckoviken – Charlie – 2022
 • Ett sista race – Charlie – Kommande

Pontus Gårdingers son Malte – familjens nästa stjärna

Malte Gårdinger är alltså på gång framåt i sin karriär och spelar allt fler viktiga roller. Därmed är han kanske på väg att bli lika känd som sin pappa, Pontus Gårdinger. Pontus kan bli igenkänd från många olika sammanhang och har bland annat jobbat som programledare, producent, modell och skådespelare.

Några av de största sakerna Maltes pappa är känd för är att han ledde Melodifestivalen 1996 och att han var producent för bland annat Mästarnas Mästare, Gladiatorerna och Grattis Världen (med Filip och Fredrik). Han har också haft en del småroller i olika filmer och TV-serier och dessutom spelat huvudrollen i en teater – Ensamheten är inte så vacker (som den ibland kan verka).

Malte Gårdinger Instagram

För de som nu har blivit ännu mer nyfikna på Malte och vad han kan hitta på i framtiden har han ett instagramkonto där man kan följa hans karriär. På malte.gardinger lägger han bland annat ut inlägg om Young Royals, podcasten UngDum, pressbilder och bilder från hans vardagsliv.

Vem vet vad Malte tar sig för framåt, men att han är en ung skådespelare med stor potential är det svårt att se förbi. Kanske är det bara framtiden som kan avgöra exakt hur långt han kan gå.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!