Känd advokat skjuten Flashback

by stenbra

Skottlossning där en känd advokat har blivit träffad har inträffat i Kungsholmen Stockholm. Advokaten blev allvarligt skadad men överlevde. Eftersom det är den kända advokaten Henrik Olsson Lilja har fallet kommit att bli uppmärksammat inte bara som nyhetsinslag utan även i flera diskussionstrådar på Flashback.

Frun misstänkt för mordförsök

Många olika versioner har funnits om händelsen, känd advokat skjuten Flashback trådar och även rapporter i olika etablerade medier. Bakgrunden till händelsen är att Henrik Olsson Lilja har skiljt sig med sin fru och efter en tvist med henne fått ensam vårdnad av deras barn. Därför har kvinnan försökt att döda Henrik Olsson Lilja vid två olika tillfällen. Med hjälp av en annan kvinna har först en man i 50 års åldern och därefter två 17 åriga pojkar blivit anlitade för att mörda advokaten.

Domen mot kvinnorna och gärningsmänen

Den förste gärningsmannen som försökte döda advokaten blev dömd till 14 års fängelse. Efter andra mordförsöket blev ex-frun av Svea Hovrätt dömd till 15 års fängelse, vilket är för förberedelse till mord.

Dessutom blir de två 17 åriga pojkarna dömda för stämpling till mord och för förberedelse till mor. Pojkarna blev inte dömda till fängelse utan istället skyddstillsyn. Resultatet av de två händelserna är att straffet för försök till advokatmord har blivit skärpt.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!