Ibland mår jag inte så bra

by stenbra

Ibland mår jag inte så bra – Att hantera svåra känslor

Vi har alla varit där. Det här skrivs inte för att ge medicinska råd utan snarare för att hjälpa dig med verktyg och stöd när du kämpar med din mentala hälsa. Ingen är perfekt, och att känna sig nere är helt normalt.

Förståelse

För att börja att verkligen ta hand om dina känslor, behöver du förstå dem. Lär dig om orsakerna till dålig psykisk hälsa, som stress, sömnbrist eller ensamhet. Detta kan hjälpa dig att känna dig mindre ensam och mer empatisk med dig själv.

Orsak Symptom Lösningar
Stress Ångest, irritabilitet, huvudvärk. Meditation, djupa andetag, avkopplande aktiviteter.
Sömnbrist Trötthet, humörsvängningar, brist på koncentration. Regelbundna sovtider, avkopplande rutiner före sänggåendet.
Ensamma Känslor av isolering, sorg, hopplöshet. Samtala med någon, delta i sociala aktiviteter, terapi.

Kryssa av saker på din lista

Och när du kämpar med att må bra kan en av de bästa sakerna du kan göra vara att kryssa av saker från din lista. Små saker som att göra sängen, diska eller att ta en promenad kan alla bidra till att föra dig mot positiva tankar.

  • Gör sängen
  • Diska
  • Gå en liten promenad
  • Ring någon du älskar
  • Försök meditera

Få professionell hjälp

Ibland, oavsett hur mycket arbete vi lägger ner på oss själva, behöver vi få professionell hjälp. Det är okej att erkänna att du kanske inte klarar av att hantera dina svåra känslor på egen hand. Sök hjälp om du tror att du behöver det. Dina känslor är viktiga och mentala hälsoproblem är lika verkliga och viktiga att behandla som fysiska hälsoproblem.

Avslutning

Att må dåligt ibland är normalt, och det viktigaste att komma ihåg är att du inte är ensam. Det finns stöd och hjälp där ute för alla kräver det. Ta hand om dig själv, du är värd det.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!