Vilka gick vidare i eurovision 2023

by stenbra

En detaljerad titt på Eurovision 2023: Vilka gick vidare?

Eurovision Song Contest har alltid varit en livlig scen att visa Europas musikaliska mångfald och kreativitet. År 2023 var inget undantag. Efter en intensiv period av auditions och semifinaler framträdde ett urval av provinsgångare som bjöd på en fantastisk talangvisning i den stora finalen. Så, vilka gick vidare i Eurovision 2023? Låt oss ta en titt.

Land Artist Låt
Sverige Alice Svensson Freedom
Norge Sigrid Mirror
Tyskland Lena Meyer-Landrut All About Me
Danmark Christopher Ghost
Storbritannien Dua Lipa New Rules

Några Höjdpunkter från Eurovision 2023

Sverige fortsatte sin starka tradition i Eurovision med Alice Svenssons ”Freedom”, vilket definitivt var en publikfavorit. Inte långt bakom var Norges Sigrid med den emotionella popballaden ”Mirror”.

Lena Meyer-Landrut för Tyskland gav en elektrifierande prestation av hennes hit ”All About Me”, medan Danmarks Christopher bjöd på den atmosfäriska låten ”Ghost”.

Till sist, men absolut inte minst, Storbritanniens Dua Lipa gav verkligen allt på scen med ”New Rules” – en spektakulär blandning av hennes kraftfulla röst och dynamisk koreografi.

Också värt att nämna:

Land Artist Låt
Spanien Rosalia Malamente
Grekland Sakis Rouvas This is our night
Nederländerna Within Temptation Paradise
Belgien Loic Nottet Rhythm Inside
Ryssland Polina Gagarina A Million Voices

Ingen tvivel om det – Eurovision 2023 gav oss ett oförglömligt musikaliskt fyrverkeri och vi längtar redan efter nästa års show!

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!