Krossad potatis i ugn med parmesan

by stenbra

Inledning till Krossad potatis i ugn med parmesan

Krossad potatis i ugn med parmesan är en elegant och läcker maträtt som är ett enkelt men oemotståndligt tillägg till nästa middagsbjudning eller familjesamling. Potatisen är krispig på utsidan, fluffig på insidan och smält parmesan ovanpå gör den ännu mer lockande.

Simple Ingredienser För Krossad potatis i ugn med parmesan

Allt som behövs för att göra denna utsökta rätt är några enkla ingredienser. Allt som krävs är små potatisar, olivolja, grovt salt och peppar, och sist men inte minst, lagrad parmesanost. För de mest utsökta resultaten rekommenderar vi att du använder färska, högkvalitativa ingredienser.

Ingrediens Mängd Notera
Små potatisar 1 kg Välj fasta och fräscha potatisar
Olivolja 3 msk Extra virgin är bäst
Grovt salt Efter smak Ger ett fint krispigt yttre
Svartpeppar Efter smak Kan justeras beroende på preferens
Lagrad parmesanost 200g Ger det lilla extra

Tillagning av Krossad potatis i ugn med Parmesan

Förberedelserna för att göra krossad potatis i ugn med Parmesan är enkla och raka. Processen inkluderar steg som att koka potatisen, krossa dem, strö på de kryddor och olja, och till sist grädda i ugnen till perfektion.

Kom ihåg att inte krossa potatisen alltför mycket. Syftet är att öppna upp potatiserna så att oljan och kryddorna kan tränga in och skapa en ljuvlig smak. Effekten av den smälta Parmesanosten på toppen gör denna rätt till en verklig stjärna vid middagsbordet.

Njut av Din Krossad Potatis i ugn med Parmesan

När din krossade potatis i ugn med parmesan är redo, serveras den bäst direkt från ugnen. Den här rätten är perfekt att dela med familj och vänner och passar utmärkt till steka kött eller kyckling. Den gyllene, knapriga ytan på potatisen kombinerat med den krämiga insidan och den smältande parmesanen kommer definitivt att göra detta till en favorit. Lycka till med din matlagning!

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!