Hur får man bort påsar under ögonen

by stenbra

Vad orsakar påsar under ögonen?

Det finns flera orsaker till påsar under ögonen. Med åldern, tenderar huden att förlora sin elasticitet vilket kan leda till bildandet av påsar under ögonen. Dessutom, faktorer som trötthet, stora mängder salt i kosten, allergier eller genetiska predispositioner kan också bidra till deras utveckling.

Men misströsta inte, det finns många effektiva metoder för att minska och ibland till och med eliminera dessa påsar helt.

Orsak Plötslig Svullnad Lösning
Ålder Ja Anti-aging krämer
Trötthet / sömnbrist Ja Sömn
Allergi Ja Antihistaminer
Genetisk predisposition Nej Kosmetisk kirurgi

Ett naturligt alternativ för att minska svullnaden är att använda ett kylt gurkskiva. Gurka har astringerande egenskaper som kan hjälpa till att förminska svullnad och påsar under ögonen. Kanske lika viktigt, sörg för att du får tillräckligt med sömn varje natt. Detta kommer inte bara att hjälpa till att minska svullnaden under dina ögon, men det kommer också att förbättra din allmänna hälsa.

Hur man kan förhindra påsar under ögonen

Det finns flera metoder för att förebygga påsar under ögonen.

1. Hydrera: Konsumera tillräcklig mängd vatten varje dag. Återhydrering kan förhindra vätskeansamling som orsakar påsar under ögonen.
2. Sov: En god natt sömn gör underverk för övrigt ansträngda ögon.
3. Använda te-påsar: Lägg kylda tepåsar (grön te rekommenderas) på dina stängda ögon för flera minuter. Koffeinet i teet kan stimulera blodcirkulationen och lindra svullnaden.
4. Grönsaker: Använda skivor av kylt gurka eller rå potatis på ögonen för att minska svullnad och mörka ringar.

Genom att följa dessa enkla tips, kan du dramatiskt minska utseendet av påsar under ögonen och förbättra din allmänna hälsa och välbefinnande.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!