Göteborg Wind Orchestra Ol’ Man River

by stenbra

Du som är intresserad av orkestermusik kanske har hört talas om Göteborg Wind Orchestra och en av deras mest populära kompositioner Ol’ Mans River. Dock släppte de låten under ett annat orkesternamn. Faktiskt är det så att blåsorkestern från Göteborg har en lång historia och har bytt namn flera gånger.

Här nedan kikar vi närmare på historian som ligger bakom Göteborg Wind Orchestra Ol’ Man River och den omtyckta Göteborgsorkestern.

En blåsorkester med gamla anor

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester från Göteborg vars historia går så långt tillbaka som till år 1905. Till en början hade orkestern namnet Spårvägens Musikkår. Det namnet kom till då medlemmarna i blåsorkestern faktiskt tillhörde just Göteborg spårvägspersonal.

Hela vägen in på 1990-talet bar orkestern namnet Spårvägens Musikkår. 1992 bytte orkestern namn till Göteborgs Musiken och det var också nu som orkestern började verka som en professionell orkester. Det var även under namnet Göteborgs Musiken som de släppte låten Ol’ Mans River.

Blåsorkestern hade under en kort tid också namnet Flygvapnets Musikkår. Det nuvarande namnet, Göteborg Wind Orchestra, har orkestern haft sedan 2007.

Stor framgång genom åren

Det är givet att just blåsmusik och blåsmusiktradition ligger Göteborg Wind Orchestra varmt om hjärtat. Blåsorkesterns musik är kännetecknad av en stor musikalisk bredd där skickliga musiker levererar högklassig musik.

Göteborg Wind Orchestra har släppt en stor katalog med musik, där Göteborg Wind Orchestra Ol’ Man River är en av de populära låtarna, och de har sålt över 300 000 exemplar av sina CD-skivor.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!