Therese Strömberg – expert på fotboll

by stenbra

Therese Strömberg är en svensk fotbollsjournalist. Vi är vana att se Therese skriva för Expressen och även höra henne i tidningens fotbollspodd. På senare år har hon även synts i SVT:s fotbollssändningar, bland annat från fotbolls-VM och i kanalens allsvenska bevakning. 

Snabbfakta om Therese Strömberg: 

Therese StrömbergFotbollsjournalist från Örebro
Synts iExpressen, SVT, Viasat, Nerikes Allehanda
FöddI Örebro
FavoritlagAC Milan

Therese Strömberg – släkt med Glenn?

Therese föddes 1993 i Örebro. Födelseorten avslöjar därmed att det inte finns något släktskap med legendaren från Göteborg, Glenn, med samma efternamn. Åtminstone inte vad vi känner till. Glenn Strömberg har som vi vet sin familj i italienska Bergamo där han bor kvar efter den framgångsrika karriären i Atalanta. 

Therese har jobbat på SportExpressen sedan 2016. Tidigare skrev hon för lokaltidningen Nerikes Allehanda i hemstaden. Hennes internationella favoritlag är AC Milan och hon hade tidigare en blogg på sidan AC Milan. Där luftade hon sina tankar och idéer kring sitt supporterskap för den italienska storklubben. 

Therese fick sin journalistutbildning på Bona Folkhögskola i Motala. Sedan hon även började synas i tv-rutan för SVT:s räkning har hon blivit ett allt mer välkänt ansikte för svenskarna. 

Vad har Therese Strömberg mer gjort?

Therese är en populär expert att bjuda till olika fotbollspodcasts. Hon har gästat poddar om fotboll som exempelvis Kolla Svensken med Marcus Thapper och Jonathan Tengwall, samt Studio Allsvenskan med bland andra Marcus Birro. Dessutom är hon ordinarie medlem av Expressens allsvenska podd Rondo tillsammans med Noa Bachner. Tidigare ansvarade hon för tidningens Premier League-podd Kick & Rush tillsammans med Sebastian Matsson. 

Therese har även synts i Viasats Premier League-sändningar, samt nätverkets höjdpunktsshow Målklubben. Så för att sammanfatta, vill du läsa och höra mer från Therese Strömberg kan du kolla in bland annat följande:

  • Tidning (SportExpressen)
  • TV (Viasat, SVT)
  • Poddar (Rondo, diverse gästframträdanden)

Om du letar efter något om Therese Strömberg på Wikipedia så blir du dock besviken. Där hittar man henne bara i form av någon länk till saker hon skrivit för Expressen. Undvik också att gå in på Flashback för att läsa om Therese om du inte är intresserad av sensationslystna spekulationer, såsom att hon skulle vara gravid eller plastikopererad.

Välkänd namne – vem är Therese?

Det finns även en annan Therese Strömberg som vi har sett i tv-rutan. Under 2011 fick tittarna stifta bekantskap med Therese Strömberg i det populära dejtingprogrammet Ensam mamma söker. Det handlade om den då 28-årige Therese Strömberg från Västerhaninge som vi fick följa i hennes jakt på en pojkvän. Singelmamman Therese valde att hoppa av Ensam mamma söker en bit in i programmet då hon tyckte att tävlingsmomentet blev för jobbigt. 

Vilken Therese är mest känd?

Vilken person är det då som dyker upp i folks medvetande när man säger namnet Therese Strömberg? Ja, det beror nog lite på vem du frågar. Men det som står klart är att fotbolls-Therese synts, hörts och lästs mest av de senaste åren. Medan det har börjat passera den del vatten under broarna sedan den säsong av Ensam mamma söker som Therese Strömberg från Västerhaninge deltog i. Rent generellt får vi nog också säga att det är fler som har fotboll som ett intresse än dejtingprogram på tv. 

Därmed inte sagt att det behöver skilja så mycket i tittarsiffror mellan till exempel en sändning av Fotbollskväll på SVT och ett hett avsnitt av Ensam mamma söker på TV3. Det senare programmet har dessutom säkerligen en del inbitna tittare som även minns deltagare från tidigare säsonger. Att de två dessutom stavar sina namn helt identiskt gör det inte heller lätt att skilja dem åt. Därför finns det säkerligen många svenskar som är intresserade av både dejtingprogram på tv och fotboll som blandar ihop de båda Therese.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!