Ska vi plocka körsbär i min trädgård

by stenbra

Vad betyder ”Ska vi plocka körsbär i min trädgård”?

”Ska vi plocka körsbär i min trädgård” är en inbjudan till en glad, avkopplande aktivitet med några nära och kära. Körsbärsplockning kan vara ett utmärkt sätt att njuta av naturen, tillbringa tid tillsammans och skapa varaktiga minnen.

Dessutom kan färskplockade körsbär användas på ett antal olika sätt, som att göra marmelad eller saft, baka pajer eller kakor, eller helt enkelt äta dem färska som de är.

Vem kan komma och plocka körsbär i min trädgård?

Nästan alla kan gå och plocka körsbär i trädgården. Detta inkluderar naturligtvis familj och vänner, men också grannar och andra medlemmar i samhället. Du kanske till och med vill överväga att organisera en körsbärsplockningsdag som en del av en större händelse eller festival.

Tidpunkt Aktivitet Deltagare
8:00 Samling vid trädgården Alla deltagare
8:30 Plocka körsbär Alla deltagare
12:00 Lunchpaus Alla deltagare
13:00 Fortsätta plocka körsbär Alla deltagare

Hur förbereder jag min trädgård för körsbärsplockning?

Innan du bjuder in folk till din trädgård för att plocka körsbär, finns det vissa saker du behöver ta hänsyn till. För det första vill du se till att dina träd är friska och att körsbären är mogna nog att plockas. Det kan vara en god idé att inspektera dina träd regelbundet eller anlita en expert för att göra detta.

Hur kan jag på bästa sätt använda de plockade körsbären?

Du har flera alternativ för vad du ska göra med dina färskplockade körsbär. Du kan förvandla dem till söta godsaker som pajer och kakor, och även använda dem som ingredienser i hjärtliga rätter. Läs vidare för några av våra favoritrecept.

Recept Ingredienser Instruktioner
Körsbärspaj Körsbär, socker, smör, vetemjöl Rensa körsbären, blanda med socker, lägg i en pajform och täck med ett lager deg. Grädda tills pajen är gyllene.
Körsbärsmarmelad Körsbär, socker, vatten, citron Koka upp alla ingredienser tillsammans, häll i burkar och låt svalna.
Körsbärssaft Körsbär, socker, vatten Koka upp körsbären med lite vatten och socker, sila sedan juicen.
Körsbärskaka Körsbär, socker, smör, ägg, vetemjöl, bakpulver Bland

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!