Rollistan i erin brockovich (film)

by stenbra

Rollistan i Erin Brockovich (film)

Erin Brockovich är en amerikansk biografisk dramafilm från år 2000 som skildrar den verkliga händelsen när en obetald juridisk assistent bidrog till att vinna det största direktutbetalningen någonsin i en skadeersättningsrättegång mot ett företag i USA. Filmen, huvudsakligen baserad på Erin Brockovich’s egna livserfarenheter, vann bästa skådespelerska (Julia Roberts) vid Oscars 2001 och var nominerad till fyra andra kategorier.

Nyckelspelare i Erin Brockovich filmen

Skådespelare Roll Anerkännanden
Julia Roberts Erin Brockovich Oscar för bästa skådespelerska
Albert Finney Ed Masry Nominerad – Oscar för bästa manliga biroll
Aaron Eckhart George
Cherry Jones Pamela Duncan

Filmen Erin Brockovich: Framträdande Teman

Filmen Erin Brockovich presenterar flera genomgripande teman, inklusive kvinnors rättigheter, social rättvisa och miljökamp. Filmens huvudteman är testamentet till Erin Brockovich’s strävan och förmåga att bekämpa tunga odds trots brist på formell utbildning.

Erin Brockovich: En Inspelning av Riktiga Händelser

Filmen berättar historien om hur Erin Brockovich, spelad av Julia Roberts, ledde en undersökning mot Pacific Gas and Electric Company (PG&E) av Hinkley, Kalifornien för kontaminerat vatten. Med sin obevekliga beslutsamhet och envishet lyckades hon samla bevis mot PG&E, vilket resulterade i en skadeersättningsrättegång och en dom på $333 miljoner.

Slutord

Erin Brockovich filmen erbjuder en unik inblick i en enskild individs strävan att uppnå rättvisa. Rollerna utförs lysande, med speciellt framträdande prestationen av Julia Roberts som Erin. Filmen fungerar inte bara som underhållning, utan belyser även viktiga samhälleliga frågor kring miljöskydd, korporategenskaper och individers makt att göra en verklig skillnad.

Referenser

Filmen Erin Brockovich, regisserad av Steven Soderbergh, släppt 2000.
Julia Roberts – Oscars-galan 2001 – Bästa Skådespelerska
Aaron Eckhart: IMDb
Albert Finney: Oscars Nominering
Cherry Jones: IMDb
Historien om Erin Brockovich och den riktiga PG&E fallet.
Erin Brockovich – Pacific Gas and Electric Company rättegång.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!