Lägg en heldag på IKEA Haparanda – så gör du

by stenbra

Vad skulle du kunna göra på IKEA Haparanda en hel dag? Allt möjligt, faktiskt. Och egentligen behöver du inte köpa en endaste grej. Även om det låter märkligt med tanke på allt man brukar släpa med sig från IKEA, råder det inte köptvång där inne.

Vad?IKEA är Sveriges mest kända möbelvaruhus. Haparanda är en kommun i Norrland. 
Var?IKEA Haparanda ligger på Norrmalmsvägen 2, Haparanda.
Restaurang?Ja, självklart. På IKEA Haparanda kan du njuta av IKEA:s välkända köttbullar.
Telefon?Du kan nå IKEA Haparanda på telefonnummer 077-570 05 00.

Först och främst – håll koll på IKEA Haparandas öppettider

Det första du behöver ha koll på när du planerar en shoppingfri heldag på IKEA i Haparanda, är varuhusets öppettider. Även om det är fullt tillåtet att enbart fönstershoppa inne på IKEA, är det icke tillåtet att försöka vara kvar där efter stängning. Detta är ingen konstig challenge på sociala medier, bara lite tips om hur man kan få ut en heldagsaktivitet på IKEA utan att spendera en enda krona.

Tänk på att öppettider inte alltid följer ordinarie schema. IKEA:s öppettider i Haparanda på påsk kan till exempel skilja sig helt från de öppettider som gäller en helt vanlig vecka. Om du verkligen vill vara där och hänga på låset för att vara första ”kunden” för dagen måste du hålla benkoll på vad som gäller just denna dag. Om du föresatt dig att vara nummer 1 är det inte kul att komma dit och inse att IKEA Haparanda öppnade redan för en timme sedan.

Spela IKEA-bingo på IKEA Haparandas sortiment

IKEA Haparanda har en hel del i sitt sortiment. Det innebär att det finns alla möjliga förutsättningar för att spela IKEA-bingo i varuhuset. Till exempel kan du skriva upp en lista på typiska IKEA-saker, och tävla med ditt sällskap om vem som först får syn på alla varor på listan:

  • En hylla med roligt namn
  • Något ur IVAR-sortimentet
  • En fluffig matta
  • Nattlampor för barn formade som djur
  • En vissen Monstera på blomsteravdelningen

Kan du komma på fler typiska IKEA-grejer? Bra! För in dem på bingobrickan och låt spelet börja.

IKEA Haparanda erbjuder aktiviteter för IKEA Family-medlemmar

Du som vill göra en heldag av ditt besök på IKEA Haparanda bör naturligtvis förbereda dig lite innan den stora dagen. Särskilt viktigt är det kanske att bli IKEA Family-medlem. Som medlem i IKEA:s kundklubb kommer du nämligen få tillgång till de aktiviteter och workshops som IKEA anordnar med jämna mellanrum. Håll utkik på IKEA Haparandas hemsida och planera in din IKEA-dag när de har något spännande på schemat. 

REA på IKEA?

När det kommer till att hålla sitt besök på IKEA helt kostnadsfritt, gäller det att inte falla för de lockpriser som dyker upp under IKEA:s rea. Varuhuset prissänker ofta vissa varor, och då kan de framstå som mycket prisvärda och fördelaktiga köp. Du bestämmer självklart själv om du handlar på IKEA Haparanda eller ej – men om du är ute efter att göra en heldag utan shopping bör du blunda när du passerar ett bra erbjudande. 

Viktigt – du är inte i på IKEA i Kina!

En annan sak som är viktig att komma ihåg när du besöker IKEA i Haparanda är att du inte befinner dig på IKEA i Kina. I Kina är det nämligen helt tillåtet att provsova sängarna på IKEA:s sängavdelning. Enligt uppgifter från tidningen Expressen ska personalen till och med stå till tjänst med nya fräscha lakan efter att du sovit klart. 

Att sova i sängarna är icke tillåtet på IKEA i Haparanda. Även om du tänkt göra ditt besök på IKEA till en utflykt istället för en shoppingtur kan du alltså inte sova under din vistelse på varuhuset. Inte ta en liten tupplur på dagen, och absolut inte övernatta. Ditt boende i Haparanda behöver du alltså lösa på annat sätt än att stanna kvar på IKEA efter stängning. Troligtvis får du inte ens använda parkeringen som camping.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!