Robert Wells miss’ Soutaen Tuulessa

by stenbra

Den kända svenska kompositören och musikern Robert Wells har gått på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han är känd för att ha hjälpt artister som Lill-Babs, Jerry Williams med karriärerna. Robert Wells fick något av ett genombrott när han satsade på en solokarriär. Framförallt i TV serien så ska det låta fick han möjlighet att briljera som pianist.

Toppen på karriären

Andra TV program som gjort Wells populär är Körslaget i TV 4 och även Melodifestivalen. Något av en höjdpunkt var som pianist under inspelningen av låten A Song For You, av Céline Dion. Dessutom fick Wells vara med och skriva låten. Förutom att hjälpa världsartister i deras karriär har hans musik blivit känd som den officiella TV musiken under Olympiska Spelen i Kina som ägde rum 2008. Trots att Wells är populär för många olika insatser är kanske konsertturnéerna, Rhapsody in Rock, bland de musikaktiviteterna som har blivit de största publiksuccéerna.

Finska versionen av Där björkarna susa

Robert Wells har även varit aktiv med att göra om olika låter. Han har haft en hit med en låt i Finland som är en finsk översättning av sången, Där björkarna susa. Om du vill lyssna på låten ska du söka på Robert Wells miss’ Soutaen Tuulessa som är det finska namnet på låten.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!