Quality Hotel Globe – ett kvalitetshotell i södra Stockholm

by stenbra

Quality Hotel Globe är hotell som är beläget i södra Stockholm, närmare bestämt vid legendariska Globen. Det benämns därför ibland också som Quality Hotell Globen. Det är ett rymligt och stort hotell som har 527 rum och 18 konferensrum vilket gör det till Stockholms tredje största konferenshotell. Hotellet ligger alldeles intill de stora arenorna Annexet, Hovet, Avicii Arena och Tele2 Arena.

Kort info om Quality Hotel Globe

Fullständigt namnQuality Hotel Globe
Ingår i kedjanChoice Hotels
Känd förHotell beläget vid Globen i södra Stockholm 
AdressArenaslingan 7, 121 77 Johanneshov
Telefon+46 8 686 63 00
E-mailinfo.globe@choice.se

Quality Hotel Globe – historia 

Quality Hotel Globe byggdes ursprungligen 1989, efter ritningar utförda av Berg Arkitektkontor, desamma som ursprungligen ritade Globen. Tillbyggnaden ritades av White Arkitekter och stod klar 2015. Hotellet har haft många stora evenemang inom E-sport och planerar framöver att satsa ännu mer på E-sport och gaming. Faktum är att om du är en gamer så har hotellet också speciella gamer rooms att boka, med den senaste tekniska utrustningen och ergonomiska möbler.

Quality Hotel Globe – parkering

Om du undrar hur det är med parkering vid hotellet, så kan du som är gäst ta del av hotellets egen utomhusparkering bakom hotellet. En plats där kostar 195 kronor per dygn. Du kan boka på plats, men endast som gäst på hotellet, eller förboka genom att kontakta hotellet via mail eller telefon.

Om utomhusparkeringen är fullbokad kan du parkera mot avgift i Tele2 Arena-garaget som ligger mittemot hotellet. Parkeringsavgift betalas på plats i Tele2 Arena-garaget samt i Globen Shopping via betalterminal eller app.

Quality Hotel Globe – restaurangen

Det finns flera olika alternativ om du vill äta mat när du befinner dig vid Quality Hotel Globe. På sjunde våningen ligger till exempel den populära Arenarestaurangen. Där har du utsikt rakt in i Avicii Arena. Det är även där frukosten serveras för de som bor på hotellet, liksom konferensluncher och specialmiddagar. Det finns även en bar på hotellet som är omtyckt och välbesökt. 

Quality Hotel Globe – frukost

Frukost serveras som sagt i Arenarestaurangen på våning 7 med möjlighet till utsikt in i Avicii Arena. Om du hör till de som tycker att det bästa med att bo på hotell är frukosten så blir du garanterat inte besviken över den stora härliga frukostbuffén som erbjuds här.

Frukostmatsalen har lite olika öppettider, beroende på om det är “vanliga dagar” eller under sommarperioden eller vid storhelger. Om du vill få reda på aktuella öppettider vid storhelger och liknande kan du alltid kontakta hotellet direkt för att få korrekt information. 

Quality Hotel Globe – incheckning

Om du vill checka in på Quality Hotel Globe har du möjlighet att göra det från klockan 16. Samma tid gäller även för utcheckning.

Du kanske också gillar...

Om oss

Stenbra.se är ett livsstilsmagasin på internet. På sajten skriver vi bland annat om mat & dryck, teknik & prylar, nöje och nyheter.

Följ oss!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för nya blogginlägg, tips och guider. Låt oss hålla dig uppdaterad!